Tuesday, February 21, 2012

"Nisa"













Lugu Bušmani naisest Nisast, tema enda sõnade järgi.

Tegemist oligi ühe naise eluga. Sarnaseid ja kummalisi paralleele oli tõmmatud Lääne-ühiskonnaga. See näitas, et naine on ikka naine, nii nagu Aafrikas nõnda ka Ameerikas.

Lugu ja kogu atmosfäär oli ajatu, sest nagu on teada, elatakse mõnel pool Aafrikat ikka veel nii nagu lavastuses näha oli. See rõhutas ajatust ning mõtet, et lugu käib kogu inimkonna naiste pihta üleüldiselt ning ajast olenemata. 





Ainus roll  -- Katariina Unt


Katariina Unt:
"Mind inspireeris Marjorie Shostaki raamat "Nisa", ootamatult avameelne ja köitev lugu Aafrika lõunaosas Kalahari kõrbes  küttimise ja korilusega tegeleva !kungi rahva seas elavast naisest Nisast. Tema oma sõnade järgi kokkupandud jutustus avab võimaluse siseneda ühe teistsuguse kultuuritaustaga naise sisemaailma. Nisa eluloos ei eristu tähtis ja vähemtähtis, üksikud sündmused ei kujune elumuutvaks teguriks. On ainult alatine kohalolu ja kõik, mis inimesele osaks saab, on asjakohane ja vajalik. Naise tundeelu olenemata kontinendist, rahvuslikust kuuluvusest ja elutingimustest on universaalne. Igatsus on üks. Ühes on koos nii mees kui naine. See on ÜHE - seega igaühe lugu."

No comments:

Post a Comment